• Team

  Hier leest u meer over ons team van diëtisten.

  Bernadette | Eigenaar en Diëtist

  ¨In 2012 heb ik Leemborg Diëtisten opgericht nadat ik, werkzaam binnen het werkveld, merkte dat ik het leuk vond om te ondernemen en op mijn manier de beste zorg te kunnen leveren. Ik heb vanaf het begin nauw samengewerkt met huisartsen, beginnende in Leidschendam. In de loop der tijd groeide de praktijk en is ons team uitgebreid met diëtisten met meerdere specialisaties. In 2020 kreeg ik de kans om een goedlopende praktijk over te nemen in Den Haag. Daar kwam ik terecht in een gezondheidscentrum waar veel multidisciplinair samen wordt gewerkt. 

   

  Binnen Leemborg Diëtisten werken we echt persoonsgebonden waarbij we kijken naar wat nodig en haalbaar is per individu. Ik vind het belangrijk dat onze cliënten zich beseffen dat er best ruimte is voor wat lekkers en dat we geen standaardaard diëten voorschrijven. We kijken naar iemands leefstijl en hoe deze aan te passen met advies op maat. 

   

  Mijn interesse ligt voornamelijk in het behandelen van kwetsbare ouderen met voedingsproblemen en echt medische diëtetiek is iets waar ik mij graag op richt. Persoonlijk vind ik het belangrijk om echt aandacht te hebben voor wie voor mij zit en ook de tijd te nemen zodat ik het beste advies kan geven.¨

  Karin | Diëtist

  ¨Het leukst aan mijn vak vind ik de verschillen tussen mensen. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar persoonlijke oplossingen zodat iemand de adviezen toe kan passen en zich deze eigen kan maken. Graag help ik mensen bij het maken van blijvende veranderingen en het om leren gaan met gedachten en situaties die hieruit voortkomen. Belangrijk hierbij is om door middel van het maken van kleine stappen het einddoel te kunnen behalen.

   

  Ik heb voor het diëtistenvak gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in waaróm mensen eten wat ze eten en wat de uitwerking hiervan is op lichaam en geest. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen als diëtist en ik had meteen een klik met dit werk. Ik vind het leuk om contact te hebben met cliënten en hen te begeleiden zodat ik iets voor ze kan betekenen.

   

  Mijn interessegebieden zijn leefstijlverandering, diabetes, hart-en vaatziekten, kinderdiëtetiek en darmproblemen. Graag wil ik mijn cliënten meegeven dat er geen goed of fout is, maar dat het vooral gaat om persoonlijke situaties en voorkeuren. Er is altijd een manier te vinden om veranderingen in te passen en als dat niet altijd makkelijk verloopt, dan ben ik er om daarbij te helpen. Ik ben geen voorstander van het volgen van diëten omdat dit vaak maar tijdelijk helpt. Ik geloof in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl om veranderingen vast te houden en zo gezond te worden of te blijven.¨

  Niloufar | Diëtist

  ¨Sinds het behalen van mijn diploma Voeding en diëtetiek in 2019 ben ik aan de slag gegaan als praktiserend diëtist bij verschillende diëtistenpraktijken. Mijn passie is om mensen te helpen en te begeleiden bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik vind het ontzettend leuk om met mensen in contact te zijn en ik leer ook veel van hen tijdens spreekuren. Graag help ik mensen om hun kennis uit te breiden over niet alleen voeding, maar ook alle achterliggende factoren waardoor bepaald eetgedrag is ontwikkeld. Zodoende kunnen er betere en blijvende resultaten worden verwacht.

   

  Ik begeleid verschillende doelgroepen zoals kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van mensen met ondervoeding, post-COVID19, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en gezonde voeding voor de vruchtbaarheid.

   

  Aangezien ik zelf uit een Oosters land kom (Perzië), ben ik bekend met de keuken, cultuur, wensen en behoeftes van cliënten met een Oosterse achtergrond en kan ik hen beter begrijpen en begeleiden. Ik geef graag voedingsadviezen in drie talen, te weten Farsi, Engels en natuurlijk Nederlands.

  In mijn vrije tijd kijk ik graag naar documentaires over voeding en gezondheid. Koken is mijn hobby en ik vind het hartstikke leuk om lekkere en gezonde recepten uit te proberen en deel deze dan ook online op social media.¨

  Coco | Diëtist

  ¨Al van jongs af aan heb ik een bijzondere passie voor voeding, gezondheid en de zorgsector. Door deze aspecten met elkaar te combineren wist ik vrijwel meteen zeker dat diëtist mijn beroep zou worden.

   

  Tijdens mijn werk bij Leemborg Diëtisten is het nogmaals bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om voor deze richting te kiezen. Ik krijg energie van het werken met mensen en hen te ondersteunen in en te begeleiden bij het verbeteren van hun gezondheid.

   

  Door mijn ervaringen in het buitenland, ziekenhuis en als paramedicus heb ik geleerd met een breed scala aan doelgroepen te werken. Ieder persoon is uniek en verdient daarom een individuele aanpak. Door deze manier van werken ontstaan nieuwe inzichten die helpen bij het behalen van langetermijn doelen. Samen onderzoeken we haalbare veranderingen die uiteindelijk zorgen voor het gewenste resultaat.¨

   

  Kristel | Diëtist

  ¨Toen ik nog op het VWO zat, was ik al geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Biologie was dan ook mijn lievelingsvak. Ik bracht veel tijd door in de sportschool, en daarmee begon mijn passie voor gezonde voeding. Ik besloot voeding en diëtetiek te gaan studeren, en dat bleek een goede keuze te zijn!

  Ik heb gekozen voor dit beroep omdat ik graag mensen wil helpen. Een gezonde voeding kan iemand helpen op zowel fysiek als mentaal gebied. Bij iedere patiënt stel ik een uniek behandelplan op, waarbij ik rekening houd met zijn of haar wensen. Ik kijk niet alleen naar de hoeveelheid calorieën of koolhydraten die iemand neemt, maar ook naar de darmgezondheid, vitamine inname, nachtrust, stress en beweging. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de gezondheid en het gewicht.

  Ik heb veel ervaring met maagdarmproblemen. Verder zijn mijn interessegebieden plantaardige voeding, nierfunctiestoornissen, PCOS en voeding tijdens de zwangerschap. In 2023 heb ik mijn diploma kinderdiëtetiek behaald. Naast deze onderwerpen kan je ook bij me terecht voor begeleiding bij diabetes, hypercholesterolemie, ondervoeding, COPD en hart- en vaatziekten.

 • Specialisaties 

   

  Gewichtsproblemen

  • overgewicht/obesitas
  • ondergewicht/ondervoeding

  Kwetsbare groepen

  • kinderdiëtetiek
  • ouderen
  • voeding rondom de zwangerschap

  Chronische ziekten

  • diabetes mellitus
  • hoog cholesterolgehalte
  • hart- en vaatziekten
  • COPD

  Ziektegerelateerd

  • dementie
  • oncologie
  • post-COVID19
  • blaaspijnsyndroom

  Voedselovergevoeligheden

  • lactose-intolerantie
  • koemelkallergie
  • darmproblemen (FODMAP-beperkt dieet)
  • coeliakie

  Overig

  • sportvoeding
  • vegetarische/veganistische voeding
  • PCOS/vruchtbaarheid
 • Vergoeding

  Dekking vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekering

  Dieetadvies wordt gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars in Nederland. Deze vergoeding geldt voor de eerste drie behandeluren aan dieetadvies per kalenderjaar. Leemborg Diëtisten heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

   

  Vanuit aanvullende verzekeringen kan deze vergoeding worden uitgebreid. Bent u benieuwd of er extra dieetadvies in het pakket van uw aanvullende verzekering zit? Neem dan eens een kijkje op Zorgwijzer. Daar vindt u een up-to-date overzicht van alle vergoedingen voor dieetadvies in de aanvullende verzekeringen.

   

  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

  Verwijzing en directe toegankelijkheid diëtetiek

  Bent u verwezen door uw huisarts of specialist? Dan verzoeken wij u vriendelijk om uw verwijsbrief aan ons te overhandigen. Bent u niet in het bezig van een verwijsbrief of bent u helemaal niet verwezen? Geen probleem. U kunt bij ons ook zonder verwijzing terecht voor dieetadvies vanuit de zogenoemde ´directe toegankelijkheid diëtetiek´.

  Niet-gecontracteerde zorg

  Bent u niet verzekerd bij een zorgverzekeraar binnen Nederland of heeft u uw vergoede uren aan dieetadvies reeds verbruikt? Wij hanteren in dat geval de volgende kosten:

   

  Intakegesprek €64,-

  Individueel dieetadvies (berekening voeding en opstellen dieetlijst) €32,-

  Vervolgconsult (eventueel online via beveiligde videoverbinding) €32,-

  Telefonisch consult €16,- (per 15 minuten)

  Toeslag consult aan huis €16,-

 • Locaties

  Locaties in Den Haag

  Zorgcentrum Akelei
  Akeleistraat 35M
  2565 NT Den Haag
  Spreekuur:
  Dinsdag 8:00-13:00 (Coco) en 13:00-18:00 (Bernadette)
  Woensdag 8:00-17:00 (Coco)
 • Andros Blaascentrum Den Haag
  Bezuidenhoutseweg 1
  2594 AB Den Haag
  Spreekuur:
  Online of in overleg op locatie (Bernadette)
 • Bohemenwijk Apotheek
  Laan van Meedervoort 1306
  2555 CG Den Haag
  Spreekuur:
  Vrijdag 8:30-13:30 (Kristel)
  Plaatsnemen in de apotheek, bij binnenkomst rechts
 • Zorgcentrum Dekkersduin
  Mimosastraat 7-1e etage
  2555 DR Den haag
  Spreekuur:
  Maandag 8:15-12:30 (Coco)
 • Locaties in Leidschendam

  Dienstencentrum Stichting Duivenvoorde
  Duivenvoorde 262
  2261 AN Leidschendam
  Spreekuur:
  Dinsdag 9:00-13:00 (Karin even weken)
  Donderdag 9:00-13:00 (Karin en Bernadette)
 • Fysiotherapie Leidschendam
  Vinkenborghlaan 37
  2265 GH Leidschendam
  Spreekuur:
  Donderdag 14:00-21:00 (Karin)
 • Woej De Plint
  Prins Frederiklaan 7
  2263 GZ Leidschendam
  Spreekuur:
  Maandag 9:00-13:00 (Kristel)
  Dinsdag 9:00-17:00 (Kristel)
 • Contact

  Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

   

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 via telefoonnummer: 0628127550.

   

  Ook kunt u ervoor kiezen om ons een email te sturen (info@leemborg.nl) of u kunt onderstaand contactformulier invullen.

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

 • Nieuwsblog

  Namens het hele team van Leemborg Diëtisten wensen wij u een gelukkig en gezond 2022 toe!     
 • Onze Samenwerkingspartners

 • Wij zijn aangesloten bij:  

  Alle berichten
  ×